2ο σκακιστικό φεστιβάλ Αιγαίου στην Ικαρία (13-27 Μαρτίου)

Tο 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου, η μεγάλη σκακιστική διοργάνωση του χειμώνα, θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Κήρυκο από τις 13 έως τις 27 Μαρτίου.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με τον αγώνα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια του Πανελλήνιου Όπεν Γυναικών  Ζέττα Γράψα και στον πρωταθλητή Ικαρίας Γιώργο Τέσκο, όπου θα παιχτούν μία παρτίδα κλασικού χρόνου σκέψης, μία ράπιντ (γρήγορο σκάκι), μία μπλιτς (πολύ γρήγορο σκάκι), μία Freestyle Chess  (τυχαία αρχική τοποθέτηση κομματιών) και μία μπλάιντ (χωρίς οπτική επαφή με τη σκακιέρα).

Η τελευταία παρτίδα (τυφλό σκάκι) θα παιχτεί κατά την επίσημη τελετή έναρξης, το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, για οποία προβλέπεται ζωντανή μετάδοση.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες με συμμετοχή παιδιών από την Ικαρία και τους Φούρνους, η οποία είναι η τρίτη συνάντηση που πραγματοποιείτε ανάμεσα σε παίκτες των δύο νησιών.

Στους αγώνες μεταξύ παιδιών, εκτός από τη συμμετοχή παικτών από Ικαρία και Φούρνους,  αναμένεται και η συμμετοχή παικτών από τη Σάμο, των οποίων η ένταξη στο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Λεωφορείο από τις ανάγκες της διοργάνωσης

Για την εξυπηρέτηση παιδιών και συνοδών από χωριά που έχουν σκακιστική κίνηση, ο Δήμος Ικαρίας θα διαθέσει λεωφορείο.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από τις Ράχες για Άγιο Κήρυκο το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, με στάσεις σε Κάμπο, Εύδηλο, Καραβόσταμο και όπου αλλού χρειαστεί, και θα επιστρέψει στις 4.00 το απόγευμα.

Τον συντονισμό τις μετακίνησης από τη Βόρειο Ικαρία προς τον Άγιο Κήρυκο θα έχει η αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας Ελένη Μάζαρη, με την οποία καλούνται να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα 698 185 1370 και 693 231 3642 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: infoikariaestate@gmail.com

Τουρνουά Σεβενίνγκεν Αιγαίου

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί κλειστό τουρνουά, από τις 16 έως τις 25 Μαρτίου, με εθνική και διεθνή αξιολόγηση, καθώς και δυνατότητα νόρμας εθνικού τίτλου (υποψηφίου μετρ). Το σύστημα αγώνων θα είναι Σεβενίνγκεν (ο παίκτης κάθε ομάδας αντιμετωπίζει όλους τους παίκτες της άλλης ομάδας).

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος σπουδαίοι σκακιστές και σκακίστριες, όπως είναι  η πρωταθλήτρια Ελλάδας Μαριάννα Στεφανίδη, η πρωταθλήτρια του Πανελλήνιου Όπεν Γυναικών Ζέττα Γράψα, η πρωταθλήτρια Κορασίδων Ευρώπης 2014 και μέλος της Εθνικής Γυναικών Ελλάδας Αναστασία Αβραμίδου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βετεράνων Ερασιτεχνών 2022 Σπύρος Ιλαντζής και ο σκακιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Φίλιππος Κοεράντ.

Τη μεικτή ομάδα των νησιών μας θα συγκροτήσουν οι Στέφανος Χαιρόπουλος, Λεωνίδας Περιστερίδης, Μανώλης Χατζηνικολάου, Ιωάννης Κουκουφίκης και ο 13χρονος Αναστάσιος Δελιέζος.

Διαιτητές θα είναι η Λεμονιά Αβαγιάννη και ο Αλέξανδρος Κέφαλος.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και άλλα τουρνουά, καθώς και ποικίλες δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: skaki64@gmail.com

Οι αγώνες είναι υπό την έγκριση της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Ικαρίας, την Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας.

Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι το ξενοδοχείο “Maria – Elena” και η ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με το Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου, προσφέροντας δωρεάν μετακινήσεις σκακιστών και σκακιστριών προς και από την Ικαρία.

Scroll to Top