Επιτυχημένο το 1ο Προκριματικό των Διαδικτυακών Σκακιστικών Αγώνων Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΟ Ικαρίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ»

Επιτυχία σημείωσε το 1ο Προκριματικό των Διαδικτυακών Σκακιστικών Αγώνων Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι συμμετείχαν 31 παιδιά, σε σύνολο 38 παικτών (ποσοστό λίγο πάνω από 80%). Αγωνίστηκαν με ικανοποιητική απόδοση αγόρια και κορίτσια εξάχρονα και επτάχρονα, αποδεικνύοντας ότι μαθαίνουν γρήγορα σκάκι και ακόμα γρηγορότερα τη χρήση των υπολογιστών και του ίντερνετ.

Πρώτοι με τρεις νίκες (απόλυτο σκορ), τερμάτισαν, κατά σειρά άρσης ισοβαθμίας, οι Ν. Μαθιός (Σάμος, χρυσό μετάλλιο), Γ. Τζουάνος (Σάμος, αργυρό), Δ. Μενέγκης (Ικαρία, χάλκινο) και Ευ. Μάζαρη (Ικαρία, χρυσό στις σκακίστριες). Προκρίθηκαν επίσης οι: Γ. Σκαπέτης, Στ. Λαθουράς, Γ. Μενέγκης, Ελ. Μάζαρη, Λ. Βορονίν, Ερ. Τάτσης, Ι. Σπανού, Κ. Γλαρού, Γ. Γιώτης, Ηλ. Αχλαδή, Σ. Τσιμπίδης.

Περισσότερες θέσεις πρόκρισης (εφτά) πήραν νεαροί σκακιστές και σκακίστριες του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου Μέλισσος, ενός σωματείου που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην εκμάθηση του πνευματικού αθλήματος σε παιδιά.

Οι παίκτες του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας κατέλαβαν πέντε θέσεις πρόκρισης. Στα επόμενα προκριματικά τουρνουά θα αγωνιστούν σκακιστές και σκακίστριες με υψηλότερους βαθμούς αξιολόγησης (οι οποίοι αντιστοιχούν σε μεγαλύτερα παιδιά και σε ενήλικες), εκεί όπου η Ικαρία διαθέτει πλουσιότερο δυναμικό.

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση νεαρών σκακιστών και σκακιστριών από τους Φούρνους. Κατέλαβαν τρεις θέσεις πρόκρισης και απέδειξαν, με την αγωνιστική εμφάνιση όλων, ότι στο νησί αναπτύσσεται σπουδαίο σκακιστικό φυτώριο!

Το 2ο προκριματικό, για παίκτες των τριών νησιών με βαθμό αξιολόγησης 1201 έως 1500, θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα chess.com την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα. Διαχειριστές είναι οι Αν. Τζούμπας και Σ. Κυριάκου και διαιτητής ο Αλ. Κέφαλος.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής με πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, σύλλογος, βαθμός αξιολόγησης, ημερομηνία γέννησης για τους κάτω των 20 ετών, καθώς και ψευδώνυμο για το chess.com), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο skaki64@gmail.com ή στο kefalosal@yahoo.gr, καθώς και η εγγραφή στο Ikaria Chess Club: https://www.chess.com/club/ikaria-chess-club/?ref_id=66936754.

Επόμενα βήματα:

Η καλή αρχή έγινε!

Ευελπιστούμε σε συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία!!

Αναδημοσίευση από τα “Ικαριώτικα Νέα”

Scroll to Top