Διαδικτυακό σκάκι σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

Αγώνες μέσω ίντερνετ θα πραγματοποιηθούν τις τέσσερις Κυριακές του Φεβρουαρίου στην φιλόξενη πλατφόρμα chess.com.

Θα αγωνιστούν μικροί και μεγάλοι σκακιστές και σκακίστριες που κατάγονται από τη Σάμο ή την Ικαρία ή τους Φούρνους, όσοι διαμένουν σε ένα από τα τρία νησιά, καθώς και τα μέλη των τοπικών σκακιστικών σωματείων.

Την πρώτη Κυριακή (4/2, ώρα 7 μ.μ.), θα παίξουν όσοι δεν έχουν εθνικό ή διεθνή βαθμό αξιολόγησης, καθώς και όσοι έχουν έως 1200. Η πρόβλεψη είναι πως θα πάρουν μέρος πολλά παιδιά! Ο διαχειριστής της πλατφόρμας Αν. Τζούμπας διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έλεγχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής υποβοήθησης (Anti cheating measures), σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες-συστάσεις της FIDE.

Δηλώσεις συμμετοχής στον διαιτητή Αλ. Κέφαλο ( skaki64@gmail.com ή kefalosal@yahoo.gr ).

Το επόμενο βήμα, την άνοιξη, θα είναι οι Αιγαιοπελαγίτικοι Διαδικτυακοί Αγώνες, όχι για να υποκαταστήσουν τις συναντήσεις με φυσική παρουσία παικτών, αλλά για να εμπλουτίσουν την σκακιστική κίνηση στο Αρχιπέλαγος. Οι διοργανώσεις εντάσσονται σε πλαίσιο ποικίλων δράσεων που στοχεύουν στη διάδοση και ανάπτυξη του πνευματικού παιχνιδιού στην περιοχή, σε πλήρη αντίθεση με τις ενέργειες της αθλητικής ηγεσίας (επαπειλούμενη διαγραφή ενεργών και δραστήριων σωματείων), οι οποίες υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε υποβάθμιση και μαρασμό.

Scroll to Top